Kvinna funderar på att byta bredbandsleverantör

Checklista: Så byter du bredbandsleverantör

Genom att byta leverantör kan du få högre hastighet till lägre pris. Det är enkelt. Gör så här i tre steg:

1. Fundera igenom vad du behöver

Ska du skaffa bredband till den stora familjen där flera serier strömmas samtidigt och nätverksspelen går varma? Eller är det till det lilla hushållet med mindre behov av hög fart? Läs mer om att välja hastighet.

2. Hitta bästa erbjudandet

Sen gäller det att hitta de företag som kan leverera till din adress och som har ett bra erbjudande. Med vår tjänst förenklar du processen. När du fyller i formuläret sker automatiskt en kontroll som visar vilken typ av bredband du kan få. Sedan låter vi max tre företag kontakta dig. Den stora fördelen med tjänsten är att den är enkel och att leverantörerna erbjuder sitt bästa pris eftersom de vet att de tävlar med varandra.

Offerterna är kostnadsfria och helt utan bindning. Välj det erbjudande som passar dig bäst.

Vilken teknik ska du välja?

  • Fiber: Fibernätet byggs snabbt ut i Sverige och om du bor i centralorter är chansen stor att du kan få tillgång till fiber.
  • Telenätet: Det gamla kopparnätet är ett alternativ om man inte har så stora behov av bandbredd.
  • Kabel-tv: Tv-leverantörer kan även leverera bredband i sina nät.
  • Mobilnätet: Blir allt mer populärt och snabbare. Ofta finns dock begränsningar i hur mycket datatrafik man får göra av med. Om man behöver stora surfvolymer kan det bli dyrt.
  • Satellit: Ett alternativ som i princip fungerar över hela jordklotet. Nya bredbandstjänster baserade på satellit utvecklas kontinuerligt.

3. Säg upp befintligt bredbandsabonnemang

Om ditt bredbandsabonnemang är tecknat efter 1 maj 2014 får uppsägningstiden inte vara längre än en månad. När du kontrollerat med din nya leverantör vilken dag du kan få det inkopplat meddelar du den befintliga leverantören att du säger upp ditt bredband till denna dag.

Du behöver inte skicka in en skriftlig uppsägning till en leverantör. Du kan säga upp via telefon eller e-post. Det kan även vara bra att påminna sig om att du alltid har 14 dagars ångerrätt efter det att du tackat ja till en ny leverantör.

Nyttiga länkar

Få erbjudanden på bredband